Din egen gudinna

 

DIN EGEN GUDINNA

 

Gudinnan är viktig för oss häxor och vi har henne inom oss, vi får kontakt med henne i ritualer samt så finns hon i många skepnader. De flesta kulturer var i begynnelsen gudinnebaserade. Gudinnan är den stora skaparkraften och Modern till allt liv. Hon påminner oss om att dyrka Jorden och att vi alla är Heliga!  Gudinnan kan få ta plats på altaret i vilket material som helst egentligen. Jag föredrar naturmaterial och vill här ge lite inspiration till att tillverka din egna, personliga gudinna. Jag har gjort olika former av gudinnan, de flesta föreställer Moder jord, men välj din egen gudinna och finns inte så mycket bilder att hitta på henne, så kommer hennes skepnad fram till dig i en ritual. Kanske det blir en abstrakt form t.om.! Den kan även göras kopplad till något element, som ex. lergudinna till jord.

 

Lergudinnan

En liten portabel gudinna, som även kan användas som halsband. Gjord i Fimolera och skulpterad med hjälp av en tandpetare.

 

Virkad gudinna

Valfritt garn och virknål som passar till det garnet. Beroende på tjockleken på garnet, blir det varierande storlek på gudinnan. Den kan sen dekoreras med ex. blomsterslingor och livspiralen. Jag har stoppat den med ull och örter, örtblandningen kan göras helt personlig, jag har ex. endast Rölleka i min för den fungerar som skyddsamulett för kvinnor.

Länken till beskrivningen finns här:

https://www.facebook.com/notes/katie-lynn/crochet-goddess-doll-20/1509450396023949/

 

Målad gudinna på sten

Använd den färg du har tillgång till och lackera ev. med lack om den ska vara utomhus

 

Tovad gudinna

Även den portabel och lätt att krama i fickan då man känner sig stressad och behöver göra sig påmind om att andas och slappna av. Fungerar även bra till ett resealtarkitt. Min har fått hår av katten, eftersom gudinnan Freja´s djur är bl.a. katt.

 

Vilka fler material kan användas? Kanske tälja i trä eller skapa en större modell i lera eller betong. Sy en liten amulettgudinna och fylla med örter och pärlbrodera på. Släpp fantasin fri!

 

Sökord på Pinterest: crochet goddess, goddess diy, clay goddess   

 

Vandra i skönhet <3

Kontakt

Email:info@backtimjans.se

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.

Senast uppdaterad

21 April 2019