Älvor, gudinnor och häxor

 

ÄLVOR, GUDINNOR OCH HÄXOR, DIY YULE-PYSSEL

 

Den här gången handlar det om mitt favoritmaterial igen: Ull! Det började med att jag hittade “felted fairies” på Pinterest, sen var det kört. Jag gjorde alla möjliga varianter av älvor i ull. Det är rent av svårt att sluta, för det är bara fantasin som sätter gränser för hur den ska se ut. Det blev även gudinnor och häxor i olika skepnader. Väldigt enkelt och det finns en hel del tutorials att gå efter.

Jag är ganska förtjust i bl.a. änglar och julmöss som julpynt. Så hittade jag dessa älvor och Yulefirandet är räddat!

Alla har inte fått vingar, ev. ska det föreställa en häxa eller gudinna, ibland låter jag dem vara ett par veckor innan jag fortsätter att lägga till något för att de ska få mer personlighet, som ex ett smycke, hjärta eller hårdekoration.

Jag hade en del ull sen förut, eftersom jag, som tidigare nämnt, men provade Slöjddetaljers ull som passar bra till änglar. Den Gamla skolan har en massa olika färger att välja på, jag har dock inte provat den ullen själv. De har koll på att fåren inte utsatts för s.k. mulseing. Svensk ull finns hos Åbrodd ull eller Ullcentrum.  Om man är en ullnörd som jag, om färgar och kardar själv: Ullförmedlingen på fb.

 

Du behöver: Ull, piprensare, filtnålar och filtplatta, snöre för upphängning.

Jag har en bit skumgummi som filtplatta och flera olika tjocklekar på tovningsnålarna.

 

 

Tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=0iZi4K-xs50

Inköpsställen: http://addeboull.com/v1/hantverk_tovning.php

 

http://www.dengamlaskolan.webshoponline.se/tvattad-o-kardad-ull/fargat-tops-o-ull/polsk-merino-del-2/polsk-merino-del-2-25g/polsk-merino-del-2-25-gram.aspx

 

Om älvor

http://veronica.tarotguiderna.se/2017/05/12/fem-tecken-for-att-veta-om-du-har-alvor-nara-dig/

 

Jag är övertygad om att älvor gärna kommer på besök, om de känner sig välkomna. Vi kan inte söka upp dem, de söker upp oss. Då de ser att vi dyrkar dem i form av små ullälvor, kanske de gärna stannar en stund. Även andra små väsen blir nog mer välkomnade då de känner att en är gästfri.  Det känns det väldigt bra att vara omgiven av dessa små fluffiga feér hela julen. Jag tror en del av dem får stanna året om. De kan man också utforma, så de passar till alla möjliga firanden.Hoppas ni kan kan släppa disk och städning, ha ett magiskt Yulepyssel och känna harmonin över helgerna. Glöm inte att ställa ut lite mjölk, gröt, honung i helgerna, eller vad ni har att bjuda på!

 

Vandra i skönhet <3

 

 

 

 

Kontakt

Email:info@backtimjans.se

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.

Senast uppdaterad

21 April 2019